Corfu, plaja si romantism | Mykonos, distractie si celebritati| Rodos, cavaleri si domnite | Apus de soare in Santorini | Distractie si relaxare in Zakynthos
Litoral  Grecia
InfoTravelGrecia
vrem un like!blog INFOTRAVELROMANIATwitter InfoTravelRomaniaYouTube InfoTravelRomania
   
 

Sunteti aici: Home - Atena -

Atena capitala Greciei

Atena este capitala Greciei si locul de origine al Jocurilor Olimpice.
Atena, desi este un oras modern, fiind considerat leaganul civilizatiei si democratiei vestice, este in acelasi timp incarcat de istorie.

Cel mai important obiectiv istoric este Acropole, dealul pe care Parthenonul si alte obiective importante sunt localizate, si care in anul 1987 a fost trecut pe lista patrimoniului cultural mondial UNESCO.

Acropole, Atena - Grecia
Atena, vedere noaptea Atena capitala Greciei

Acropole, supranumit si “Stanca Sacra” a Atenei, este poate cel mai important loc din toata capitala Greciei. Pe rand loc de cult, zona residentiala sau amadoua, cladirile ridicate aici, adevarate minuni arhitectonice, reflecta exact trecerea timpului peste Grecia. Prima data Acropole a fost locuit in perioada neolitica. In perioada arhaica (650-480 I.C.) s-a instaurat in acest loc cultul zeitei Atena, dupa cum arata numeroasele insemnari de pe cladiri sau bazoreliefuri decorative. In timpul perioadei clasice au fost ridicate cele 3 temple importante: Parthenon, Erechtheion si Templul lui Nike. De asemenea, Propylaea, intrarea monumentala in zona sacra, a fost construita in aceeasi perioada.

Printre obiectivele turistice de mare importanta se numara:
Teatrul Herod Atticus – construit in anul 161;
Teatrul Herod Atticus din Atena
Teatrul lui Dionysios– primul teatru din piatra, un adevarat camin pentru Sofocle, Eschil sau Aristofan;
Teatrul lui Dionysios din Atena
– Muzeul National de Arheologie – aici se gaseste cea mai mare colectie de arta greceasca
– Piata Omonia (piata Concordiei);
– Biblioteca Nationala;
– Universitatea;
– Academia;
– Piata Syntagma (unde se gaseste si Cladirea Parlamentului);
– Stadionul Olimpic;
– Templul lui Zeus Olimpianul;
– Poarta lui Adrian;
– Biblioteca lui Adrian;
– Gradinile Nationale.

Pentru shopping : Glyfada si Vougliahmeni


Athens is the capital and largest city of Greece. Named after goddess Athena, Athens is a cosmopolitan metropolis with a population of more than 5.0 millions (2007). The Athens metropolitan area constitutes the center of economic, financial, industrial, cultural and political life in Greece. The city is also rapidly becoming a business center in the European Union.

Ce e de vazut intr-un singur weekend? Recapitulare: Prima dimineata mi-as petrece-o intr-o cafenea,pe fuga, privind oamenii. e interesant sa-i vezi pe localnici, turisti,natiile conlocuitoare, sa le citesti temperamentul sa vezi cum vorbesc cum isi beau cafeaua. Dupa cafenea as vizita Plaka (centrul Atenei), Ermou street ( frumos noaptea), Monastiraki.

Toate acestea sunt zone bine cunoscute concentrate in centrul Atenei. Asta e zona turistica a orasului si shopping area in acelasi timp. Mie personal imi place piata de vechituri care are loc duminica dimineata.

Acropolis si Partenonul ar fi urmatoarea tinta, aici trebuie sa ai neaparat si un aparat foto . De pe Acropolis se poate admira panorama Atenei, se vede si portul Piraeus iar de curand (20 Iunie) s-a inaugurat si muzeul arheologic Acropolis, pe care ar fi pacat sa-l ratati. In fine mai spre seara, pentru cina as merge la Kalokerinos, au un show interesant, se canta live si inca se pastreaza traditia aruncatului cu farfurii. Nu se poate arunca oricand cu farfurii :) evident totul e organizat si dupa cum spun chelnerii destul de sigur. Mancarea e foarte buna dar destul de scumpa (o cina pentru 2 poate ajunge la 100E) insa merita experinta, pana la urma nu e doar mancarea e si spectacolul. Pana aici toate se afla in centrul orasului intr-un perimetru care poate fi strabatut la picior (ma refer la un picior antrenat cat decat :)).

I. Monumentele istorice/culturale
Acropolis cu Partenonul Roman , Agora Muzeul arheologic , Muzeul de arta bizantina Bisericile (se spune ca Atena are mai mult de 365 de biserici, poti vizita cate una in fiecare zi a anului fara sa te repeti) Piata parlamentului, Biblioteca centrala, Opera.

II. Puncte de interes general
Stadionul olimpic Planetariumul (cel mai mare si mai bine utilat din lume!) Lycavitou (un vista point pentru Atena) Athens Zoo (una din cele mai mari gradini zoologice din lume) Centrul istoric al Atenei.

III. Imprejurimi
Parnitha Templul lui Poseidon (Sunio, Lavrio).

Attica zoological park.
Daca ti-a mai ramas ceva timp liber poti vizita gradina zoologica Attika deschisa in mai 2001, si dupa Acropole este probabil cel mai interesant loc de vazut din Atena deoarece are o colectie impresionanta de animale exotice care sunt atent ingrijite si de asemenea pe locul trei in ceea ce priveste varietatea pasarilor.


Oferte speciale cazare Grecia rezervari: 0723 409 830/ office@camitravel.com

autocar litoral Grecia 2019
esti ghid de turism? inscrie-te acum!
oferte litoral 2019 Bulgaria, oferte litoral 2019 Bulgaria
litoral Grecia
Restaurante cu specific grecesc in Bucuresti:
1.Greek Fish Tavern (Strada Smardan nr.7)
2.Taverna Adonis. Descopera un colt de Grecia la tine in cartier! langa Plaza Romania
www.taverna-adonis.ro Rezervari: 0766 887 893, 0722 238 752

de vazut- fotografii Grecia

Circulatie turistica in Grecia
2010 - au fost 16,5 milioane de turisti
2011 - au fost 15,5 milioane de turisti
(din care 300.000/ an sunt din Romania)
2012 au fost 15,5 mil de turisti in Grecia
2013 au fost 18,5 mil de turisti ;
sursa aici si aici
2014 au fost 20 mil de turisti


Rezervari: +40 745 151 424
Doar in Eforie gasesti cazare ieftina ca in Mamaia

 

top of page


Like Facebook: InfoTravelItalia | InfoTravelRomania| InfoTravelGrecia | InfoTravelBulgaria | InfoTravelTurcia | InfoTravelUngaria | InfoTravelMalta | InfoTravelSpania | InfoTravelAustria

InfoTravelRomania InfoTravelGrecia InfoTravelBulgaria InfoTravelUngaria InfoTraveRomania Blog
totul despre Italia InfoTravelSpania InfoTravelAustria InfoTravelMalta.ro vacante exotice InfoTraveRomania .com
oferte vacante Grecia  
© 2019 All Right Reserved. "InfoTravelGrecia" is a registered trademark |