Corfu, plaja si romantism | Mykonos, distractie si celebritati| Rodos, cavaleri si domnite | Apus de soare in Santorini | Distractie si relaxare in Zakynthos
Litoral  Grecia
InfoTravelGrecia
vrem un like!blog INFOTRAVELROMANIATwitter InfoTravelRomaniaYouTube InfoTravelRomania
   
 

Sunteti aici: Home - Paralia Katerini - Excursii optionale -

EXCURSII OPTIONALE PARALIA KATERINI

METEORA
zi de plecare Luni ora 06.30 Olympic Beach;
Tarif adult: 25 Euro/ adult si 20 Euro/ copil

Fenomenul carstic unic in Europa si locasurile religioase adapostite de stancile numite Meteore  „suspendat intre cer si pamant” te vor surprinde in cadrul acestei excursii. Acesta este cel de-al doilea centru monastic din Grecia, dupa Muntele Athos, unde de peste 600 ani este pastrata vie flacara spiritualitatii ortodoxe. Trecerea prin orasele Larissa, Kalambaka si valea Tembi, vizita a doua manastiri (Sf. Stefan si Marele Meteor) vor fi un prilej de bogatie culturala.

Atentie! Pentru accesul in manastiri femeile au obligatia de a-si acoperi umerii si de a purta fusta lunga pana sub genunchi, iar barbatii panaloni lungi.
SEARA GRECEASCA / GREEK NIGHT
zi de plecare Vineri ora 20.30 Olympic Beach;
Tarif adult: 20 Euro/ adult si 15 Euro/ copil

Un program artistic traditional grecesc, unde veti putea savura mancarurile si bauturile specifice acestei tari si, mai mult decat atat, dansatorii profesionisti vor fi alaturi de Dvs. pentru a va arata cativa pasi din dansurile traditionale: Sirtaki si Zorba. O petrecere 100% in spirit grecesc!

CROAZIERA IN INSULA SKIATHOS  -
zi de plecare Marti ora 05.30 Olympic Beach;
Tarif adult: 35 Euro/ adult si 35 Euro/ copil
Skiathos este una dintre cele mai frumoase insule din Arhipelagul Sporadelor de Nord, o frumusete care a inspirat multi poeti si scriitori. Verdeata pinilor mediteraneeni, marea albastra, tarmurile pitoresti, cu golfurile si plajele inedite, toate acestea ne vor face sa descoperim o alta frumusete a Greciei. Imbarcarea pe vapor se face dintr-un port din apropierea orasului Volos. Croaziera include vizita orasului Skiathos –capitala insulei si timp liber pe plaja Koukounaries situata intr-unul din golfurile insulei.


SHOPPING SALONIC
zi de plecare Miercuri ora 09.00 Olympic Beach;
Tarif adult: 15 Euro/ adult si 10 Euro/ copil
Turul capitalei Macedoniei este un priej unic de a admira monumentele reprezentative ale epocii bizantine. Ne vom opri la Turnul Alb (simbolul orasului Salonic) si vom vizita biserica Sf. Dumitru (patronul spiritual al orasului), ne vom petrece cele 3 ore in Piata Aristotelus, in bazarul traditional Kapani.


MUNTELE OLIMP
zi de plecare Duminica ora 09.00 Olympic Beach;
Tarif adult: 15 Euro/ adult si 10 Euro/ copil
Primul popas il vom face la refugiul Stavros situat la 910 metri altitudine de unde vom admira fermecatoarea panorama a regiunii Pieria, intre Marea Egee si poalele muntelui. Vom continua spre orasul Litochoro unde vom face o plimbare placuta. Un scurt program liber vor incheia o alta zi de vacanta.


ATENA
zi de plecare Joi ora 00.05 Olympic Beach;
Tarif adult: 45 Euro/ adult si 35 Euro/ copil

Capitala Greciei asteapta ca, dupa ce vei trece prin portul sau Pireu, sa faci un tur panoramic cu autocarul, sa urci pe Acropole pentru a admira o bijuterie a arhitecturii antice si, in final, in cadrul programului liber, sa cutreieri stradutele pitoresti ale orasului vechi (Plaka). La intoarcere vei face o scurta oprire si la Thermopile.


documentare realizata cu ajutorul agentiei de turism ROMADRIA CONFORT

STATIUNEA PARALIA KATERINI– OLYMPIC BEACH

  • In Nordul Greciei, la numai 700 km de Bucuresti, se afla provincia numita Macedonia, “prima patrie a grecilor“. Macedonienii s-au instalat aici la inceputul mileniului 2  I. C. si apoi s-au raspandit in Pieria, zona din partea nordica a Muntelui Olimp, numita “tara bogata”  sau “tara de sub munte”. Statiunile Paralia–Olympic Beach si orasul Katerini alcatuiesc cel mai cosmopolit si luminos colt din Pieria.
  • Paralia Katerini – Olympic Beach reprezinta perla statiunilor de pe litoralul Greciei de Nord, situata la 75 km sud de Salonic si 20 km de Mt. Olimp.
  • In statiuni veti gasi hoteluri mici si primitoare, cu o atmosfera familiala, supermarketuri, magazine de souveniruri, de confectii, de obiecte si articole de

plaja. Aici se gasesc cele mai multe magazine cu blanuri si bijuterii din zona. De-a lungul plajei se afla numeroase restaurante si taverne traditionale, cu preparate  gustoase, la preturi accesibile, dar si discoteci si cluburi de noapte.

  • Plajele lungi din Paralia si Olympic Beach se remarca pentru nisipul auriu si apele curate. Sporturile maritime, hidrobicicletele, etc. completeaza jocul in

valurile marii. Pentru cei mici exista tobogane de apa si “Luna Park”. Fiind situate aproape de Muntele Olimp, clima este placuta, cu aer curat si proaspat.


INFORMATII UTILE
Cum ajungem:

  • cu autocarul, cursa charter cu plecari saptamanale, in fiecare vineri dupa amiaza incepand cu 05 Mai pana in 7 Octombrie
  • cu avionul, cursa charter Bucuresti – Salonic – Bucuresti  (pret bilet avion disponibil la agentie);
  • individual, cu masina proprie, 760 km pe traseul Bucuresti – Giurgiu – Sofia – Salonic – Katerini ;

Orase importante: Katerini (5 km), Salonic 75 km;
Banii : Euro, moneda locala in Grecia;
Sanatate: la frontiera este obligatorie detinerea unei asigurari medicale de calatorie;
Ore de lucru: Magazinele sunt deschise zilnic intre  09.00 – 13.30 si de la 17.00 pana seara tarziu, la fel ca si agentiile de turism. Exista si unele supermarket-uri care sunt deschise toata ziua, fara pauza de pranz, inclusiv duminica;

Clima: Clima acestor statiuni este unica in Grecia, datorita muntilor din apropiere, care au rol de protectie si care  creeaza o senzatie de racoare mai ales in timpul verii, cand temperaturile sunt ridicate.  In Paralia Katerini–Olympic Beach, sezonul de plaja si baie incepe in prima parte a lunii mai si se incheie in a doua jumatate a lunii octombrie.

Oferte speciale cazare Grecia rezervari: 0723 409 830/ office@camitravel.com

autocar litoral Grecia 2019
esti ghid de turism? inscrie-te acum!
oferte litoral 2019 Bulgaria, oferte litoral 2019 Bulgaria
litoral Grecia
Restaurante cu specific grecesc in Bucuresti:
1.Greek Fish Tavern (Strada Smardan nr.7)
2.Taverna Adonis. Descopera un colt de Grecia la tine in cartier! langa Plaza Romania
www.taverna-adonis.ro Rezervari: 0766 887 893, 0722 238 752

de vazut- fotografii Grecia

Circulatie turistica in Grecia
2010 - au fost 16,5 milioane de turisti
2011 - au fost 15,5 milioane de turisti
(din care 300.000/ an sunt din Romania)
2012 au fost 15,5 mil de turisti in Grecia
2013 au fost 18,5 mil de turisti ;
sursa aici si aici
2014 au fost 20 mil de turisti


Rezervari: +40 745 151 424
Doar in Eforie gasesti cazare ieftina ca in Mamaia

 

top of page


Like Facebook: InfoTravelItalia | InfoTravelRomania| InfoTravelGrecia | InfoTravelBulgaria | InfoTravelTurcia | InfoTravelUngaria | InfoTravelMalta | InfoTravelSpania | InfoTravelAustria

InfoTravelRomania InfoTravelGrecia InfoTravelBulgaria InfoTravelUngaria InfoTraveRomania Blog
totul despre Italia InfoTravelSpania InfoTravelAustria InfoTravelMalta.ro vacante exotice InfoTraveRomania .com
oferte vacante Grecia  
© 2019 All Right Reserved. "InfoTravelGrecia" is a registered trademark |