Corfu, plaja si romantism | Mykonos, distractie si celebritati| Rodos, cavaleri si domnite | Apus de soare in Santorini | Distractie si relaxare in Zakynthos
Litoral  Grecia
InfoTravelGrecia
vrem un like!blog INFOTRAVELROMANIATwitter InfoTravelRomaniaYouTube InfoTravelRomania
   
 

Sunteti aici: Home - Insula Chios -

Insula Chios Grecia


Chios este o insulă grecească renumită pentru așa numitul copac de mastic. Capitala cu același nume este denumită de localnici “Chora” sau “Kastro” pentru a se distringe de insula pe care se află. Acest loc te va cuceri imediat cu peisajele de vis, plajele sale și marea limpede, dar nu în ultimul rând cu ospitalitatea localnicilor care sunt mereu acolo pentru oaspeții lor. Biletele de avion pentru Chios le puteti gasi chiar aici. Orașul-capitală este localizat pe coasta de est a insulei, face parte din cele opt unități municipale de pe aceasta și este principalul port.

Dacă te-ai convins că această destinație este perfectă pentru ține, îți poți rezerva un bilet de avion catre Chios la cele mai avantajoase prețuri de pe......... Simplu și ușor, acum îți poți planifica vacanța din timp, rezervând online biletele de avion.

Cele mai importante momente din istoria orașului
Inițial, Orașul Chios a fost poziționat în partea de Nord a unui port natural, locul unei așezări străvechi. Începând cu secolul al XVI-lea, conducătorii săi au fortificat zidurile orașului într-un castel medieval masiv, denumit atunci “Kastro”.

În ultimii 200 de ani capitala s-a extins, iar după cutremurul devastator din anul 1881 aceasta a fost reconstruită în stil neoclasic, deși mare parte din zona de chei și periferia sunt mai moderne. Populația este stabilă din punct de vedere demografic, însă cu toate acestea orașul continuă să se extindă către nord și sud, centrul fiind concentrat între port și castel.

Perioada propice pentru vizitarea orașului Chios
Clima insulei este de tip Mediteranean, iar vânturile din nord sau nord-vest fac ca și temperaturile să nu depășească 28/29 grade Celsius. Anotimpul rece este de obicei blând, iar vara se prezintă cu câteva ploi pe sezon.

Pentru plajă și baie în mare, perioada perfectă pentru a vizita acest oraș este iunie-iulie-august, când temperaturile sunt în medie de 28 grade Celsius și puteți profita la maxim de plajele superbe și apa cristalină. Însă și celelalte sezoane sunt atractive pentru această destinație; iarna spre exemplu este ideal să mergi pe această insulă deoarece, în perioadă crăciunului localnicii au tradiții specifice zonei.

Limba oficială
Limba oficială pe Insulă Chios este greaca modernă. Aceasta s-a dezvoltat pe baza limbii grecești vechi. Turiștii se mai pot înțelege cu localnicii în engleză sau germană sau pot învăța ușor câteva expresii uzuale cum ar fi : “Kalimera” (Bună dimineața), “Me lene...” (Mă numesc...), “ Efharisto” (mulțumesc) s.a.m.d.

Moneda oficială
În Chios se folosește moneda euro. Multe companii mari sau mici acceptă carduri de credit, cum ar fi: Visa, DINER'S CLUB, Mastercard, American Express și altele, iar valuta poate fi schimbată la casele de schimb valutar, bănci sau hoteluri.

Obiective și atracții turistice
Locurile ce merită vizitate în Chios sunt nenumărate. Acest oraș a fost odată chintesența orașului vechi; astfel că aici încă o să găsim ruinele castelului-cetate genovez, construit în secolul XX de către bizantini și case conservate din perioada Imperiului Otoman.

Muzeul Bizantin este un alt punct de atracție pentru turiști. Acesta înfățișează istoria tumultoasă a întregii insule prin expoziții arhitecturale, sculpturi și inscripții bizantine, genoveze, islamice și post-bizantine. Acest muzeu se află lângă piața centrală.

Muzeul Arheologic conține colecții de artefacte preistorice și arhaice găsite în urmă unor săpături, unde a fost găsită deasemenea și o scrisoare în care Alexandru cel Mare se adresa locuitorilor din Chios. Acest obiectiv a fost construit în 5 ani, lucrările începând în 1966 și având o suprafața de 2500 de m2.

Muzeul Maritim reprezintă spiritul maritim contemporan al grecilor. Se știe că pe această insulă, porturile au o mare însemnătate economică pentru localnici. Unul dintre scopurile acestui muzeu a fost ilustrarea importanței acestui domeniu în viața celor din Chios. În patrimoniul muzeului se află o colecție de modele, părți sau instrumente de vapoare și bărci, dar și portrete a diferitor tipuri de bărci apartinand locuitorilor insulei.

Restaurante și mâncăruri specifice:
În orașul-capitală Chios, există o varietate de restaurante, iar bucătăria greaceasca este ofertantă din toate punctele de vedere. Locurile unde puteți mânca pește proaspăt este de obicei pe lângă porturi.

Specificul grecesc constă de obicei în preparate precum keftedes (chiftele), oktapodi (caracatiță), garides (creveți), brânză feta, sos tzatziki, chiar și gyros.

Specificul zonei sunt fructele de mare și peștele deoarece orașul are cel mai important port de pe insulă. Citricele sunt de asemenea foarte folosite în diferite combinatii de gusturi și preparate. Uleiul de măsline este nelipsit din bucătăria grecească, astfel că în restaurantele din Chios veți găsi multe varietăți de salate asezonate cu diferite sosuri și plante.Hoteluri și cazareChios:

Cele mai bune hoteluri din Chios sunt Hotel Grecian Castle, Hotel Chios Chandris și Argentikon Hotel care sunt de patru stele și oferă un confort sporit. Hotel Grecian Castle se află în apropierea castelului, ceea ce face ca deplasarea până la acest obiectiv turistic, sa fie foarte ușoară. Celelalte două hoteluri oferă o priveliște deosebită și prețuri avantajoase în raport cu calitatea serviciilor.

Vacanță plăcută!

Dacă acest articol te-a convins că destinația este potrivită nevoilor tale te invităm să îți rezervi bilete de avion spre Chios pe ......... și dă startul vacanței tale de vis. Aeroportul din Chios este disponibil pentru tine.

Călătorie plăcută in Chios!
Oferte speciale cazare Grecia rezervari: 0723 409 830/ office@camitravel.com


autocar litoral Grecia 2019
esti ghid de turism? inscrie-te acum!
oferte litoral 2019 Bulgaria, oferte litoral 2019 Bulgaria
litoral Grecia
Restaurante cu specific grecesc in Bucuresti:
1.Greek Fish Tavern (Strada Smardan nr.7)
2.Taverna Adonis. Descopera un colt de Grecia la tine in cartier! langa Plaza Romania
www.taverna-adonis.ro Rezervari: 0766 887 893, 0722 238 752

de vazut- fotografii Grecia

Circulatie turistica in Grecia
2010 - au fost 16,5 milioane de turisti
2011 - au fost 15,5 milioane de turisti
(din care 300.000/ an sunt din Romania)
2012 au fost 15,5 mil de turisti in Grecia
2013 au fost 18,5 mil de turisti ;
sursa aici si aici
2014 au fost 20 mil de turisti


Rezervari: +40 745 151 424
Doar in Eforie gasesti cazare ieftina ca in Mamaia

 

top of page


Like Facebook: InfoTravelItalia | InfoTravelRomania| InfoTravelGrecia | InfoTravelBulgaria | InfoTravelTurcia | InfoTravelUngaria | InfoTravelMalta | InfoTravelSpania | InfoTravelAustria

InfoTravelRomania InfoTravelGrecia InfoTravelBulgaria InfoTravelUngaria InfoTraveRomania Blog
totul despre Italia InfoTravelSpania InfoTravelAustria InfoTravelMalta.ro vacante exotice InfoTraveRomania .com
oferte vacante Grecia  
© 2019 All Right Reserved. "InfoTravelGrecia" is a registered trademark |