Corfu, plaja si romantism | Mykonos, distractie si celebritati| Rodos, cavaleri si domnite | Apus de soare in Santorini | Distractie si relaxare in Zakynthos
Litoral  Grecia
InfoTravelGrecia
vrem un like!blog INFOTRAVELROMANIATwitter InfoTravelRomaniaYouTube InfoTravelRomania
   
 

Sunteti aici: Home - Insula Evia -

Insula Evia


Ferry boat
(partea de nord a insulei) – port GLYFA (Agiokambos – in Evia). Distanta pe sosea din Bucuresti pana la imbarcare pe ferryboat = aprox. 900 km (12-13 ore)

Porturi imbarcare pentru acces pe insula: Glyfa (13,5 – 15,5 eu/masina/sens; 2,3 eu/pasager/sens). Durata traversare: aprox. 30 min

Pod (partea centrala a insulei) – trecere GRATUITA. Distanta pe sosea din Bucuresti pana la trecerea pe pod = aprox. 1100 km (14,5 ore – 15,5 ore). Rezerva un hotel in Insula EVIA.


Insula Evia, situată în partea de est a centrului Greciei, atrage în fiecare an mii de vizitatori de pe toate continentele.

Evia este destinaţia ideală pentru vacanţa dumneavoastră, cu locuri interesante şi priveliştile pitoreşti, perfecte pentru a fi vizitate şi explorare.

Insula Evia este a doua ca marime dupa Evia si una dintre cele mai frumoase insule ale Greciei. Impreuna cu insula Skyros, insulele din golful Evia, o parte din continent si alte insule mai mici formeaza tinutul Evia. Peisajele muntoase alterneaza cu cele marine, conferind o frumusete unica si speciala zonei.
insula Evia Grecia

Evia este impartita in terei parti - regiunea de nord, centrala si de sud. In fiecare regiune se afla multe sate pitoesti, statiuni marine si orase vechi, care reprezinta o destinatie ideala pe tot parcursul anului. Principala poarta de acces spre insula dinspre continent este Halkida. De aici puteti traversa un pod, cu masina sau cu bicicleta. Exista si multe feriboturi care fac curse intre insula si continent, in sapte locatii diferite. In sudul insulei, din portul Karystos, feriboturile merg spre Rafina in Atica. Din nordul insulei feriboturile pleca din portul Pefki spre Volos, la poalele muntelui Pelion.

Nordul insulei este recunoscut pentru plajele sale aurii, care se întind de-a lungul ţărmului mării Egee, pentru serenitatea litoralului său, cu pinii care coboară pâna la malul mării, pentru impetuozitatea şi verdele infinit al munţilor, pentru locurile pitoreşti şi satele tradiţionale. Sudul ei se face cunoscut prin atmosfera misterioasă a munţilor săi, conferită de aşa numitele case "Drakospita". Evia este una dintre insulele greceşti, care are atât de multe de oferit vizitatorilor săi !

Aici sunt prezente toate tipurile de turism. Turismul alternativ vă oferă posibilităţi multiple pentru desfăşurarea de activităţi diverse în mijlocul naturii. Turismul religios vă dă ocazia să vizitaţi mănăstiri şi biserici impresionante, cu un trecut şi o istorie semnificative (Mănăstirea Osios David, Mănăstirea Galataki, Mănăstirea Hrisovalantou şi multe altele). Turismul balnear este foarte popular în Evia si atrage turişti din toată lumea. Izvoarele termale de la Aedipsos, binecunoscute, încă din antichitate, pentru proprietăţile lor curative, precum şi izvoarele de la Yaltra şi Helia constituie un important punct de referinţă pentru vizitatorii Eviei şi Greciei.

Insula Evia este acoperita cu o vegetatie bogata, atat in munti cat si in vai, iar plajele constituie diamante pretioase ale tarii. Apele exceptional de curate sunt o atractie careia cu greu ii puteti rezista. Infrastructura turistica si ospitalitatea de aici sunt greu de rivalizat. Capitala Eviei este Chalkis si se afla in mijlocul insulei. In portul Eretria gasiti peste proaspat si multe restaurante care servesc feluri delicioase.

Amarinthos este considerat a fi unul dintre cele mai cosmopolitane orase, ce ofera nu doar frumusete naturala, dar si comfort - de la micile bodegi pana la barurile moderne, in care puteti savura o bautura la lumina lunii.

De asemenea, prezent este şi turismul istoric, unde vizitatorii pot admira vestigiile arheologice ale oraşelor vechii Elade, cum ar fi: teatrul antic din Eretria, Kirinthos-ul arhaic, Distos, Artemisio, muzeul arheologic din Halkida, clădiri vechi în stil bizantin, castele, cum ar fi cel din Drosinis, castrul Oreon şi altele. La fel de interesant se prezintă şi ecoturismul, turismul marin şi turismul sportiv cu întreceri de motocros, ciclism alpin, etc. ce se desfăşoară în fiecare an.

Notabil este faptul că în Evia se găsesc toate tipurile de vegeaţie existente pe teritoriul Greciei. Vizitatorul regăseşte aici pini, castani, platani, brazi, arbori de mastică, arbuşti cu frunza verde tot timpul anului, păduri mixte de pini albi, pini Halepia (Pinus Halepensis), pini negri (Pinus nigra), brazi Cephalonean (Abies cephalonica). Semnificativă este şi diversitatea faunistică, fiind prezente aici ecosisteme cu peste 24 de specii amfibiene, peste 35 de specii de mamifere şi peste 94 de specii de păsări.

Evia se găseşte în centrul Greciei şi se poate ajunge aici, fie pe uscat, pe podul care leagă partea continentală de insulă la Halkida, fie pe mare cu feribotul, în porturile insulei, după un orar zilnic convenabil. Reţeaua de transport este bine pusă la punct.

Capitala Eviei este Halkida, un oraş frumos, cu o istorie pe măsură, care oferă tot confortul modern în tradiţia locului.

Rovies este un sat la ţărmul mării, aflat la o distanţă de 95 km de Halkida

Oferte speciale cazare Grecia rezervari: 0723 409 830/ office@camitravel.com


autocar litoral Grecia 2019
esti ghid de turism? inscrie-te acum!
oferte litoral 2019 Bulgaria, oferte litoral 2019 Bulgaria
litoral Grecia
Restaurante cu specific grecesc in Bucuresti:
1.Greek Fish Tavern (Strada Smardan nr.7)
2.Taverna Adonis. Descopera un colt de Grecia la tine in cartier! langa Plaza Romania
www.taverna-adonis.ro Rezervari: 0766 887 893, 0722 238 752

de vazut- fotografii Grecia

Circulatie turistica in Grecia
2010 - au fost 16,5 milioane de turisti
2011 - au fost 15,5 milioane de turisti
(din care 300.000/ an sunt din Romania)
2012 au fost 15,5 mil de turisti in Grecia
2013 au fost 18,5 mil de turisti ;
sursa aici si aici
2014 au fost 20 mil de turisti


Rezervari: +40 745 151 424
Doar in Eforie gasesti cazare ieftina ca in Mamaia

 

top of page


Like Facebook: InfoTravelItalia | InfoTravelRomania| InfoTravelGrecia | InfoTravelBulgaria | InfoTravelTurcia | InfoTravelUngaria | InfoTravelMalta | InfoTravelSpania | InfoTravelAustria

InfoTravelRomania InfoTravelGrecia InfoTravelBulgaria InfoTravelUngaria InfoTraveRomania Blog
totul despre Italia InfoTravelSpania InfoTravelAustria InfoTravelMalta.ro vacante exotice InfoTraveRomania .com
oferte vacante Grecia  
© 2019 All Right Reserved. "InfoTravelGrecia" is a registered trademark |