Corfu, plaja si romantism | Mykonos, distractie si celebritati| Rodos, cavaleri si domnite | Apus de soare in Santorini | Distractie si relaxare in Zakynthos
Litoral  Grecia
InfoTravelGrecia
vrem un like!blog INFOTRAVELROMANIATwitter InfoTravelRomaniaYouTube InfoTravelRomania
   
 

Sunteti aici: Home - Informatii turism - Stiri turism Grecia


Cele mai mari petreceri Bouzoukia din Romania, vara aceasta, la MAMAIA - Club YAMAS! Vor concerta Natasa Theodoridou, Nikos Vertis, Despina Vandi, Panos Kiamos ... Bilete de acces, acum si prin agentia Mistral Tours ! 
concerte grecesti la Mamaia
Data publicarii: 12 iulie 2013
Sursa stire: InfoTravelGrecia


Ministerul Turismului din Grecia a anuntat redeschiderea a 10 Birouri de Turism ale Greciei in lume. Le inchisesera pe toate, cu 2 luni in urma, pentru reevaluare. Intre cele 10 birouri, se numara si ROMANIA.
Welcome back in Romania to the Greek Tourism Organisation !
Data publicarii: 23 decembrie 2012


ANAT Romania va promova Grecia
Ora 15.00 la restaurantul Tortuga (Strada Traian 234). Ce a fost aici? O intalnire amicala intre  cativa jurnalisti de turism, doamna Corina Martin (presedinte ANAT) si Biroul de turism al Greciei. Noul director de turism al Greciei este doamna Christina Efthimiou.

Corina Martin a anuntat ca ANAT va semna un parteneriat cu E.O.T. Bucharest prin care Grecia va promova turismul in Romania (city break-uri in Constanta, Bucuresti si Brasov) si Romania va promova turismul in Grecia.
Data publicarii: 22 iunie 2012


Grecia elimina taxele de aeroport!
Organizatia Nationala de Turism a Greciei la Bucuresti si Ministerul Elen al Transporturilor, ne informeaza ca aceasta tara a hotarat sa elimine taxele de aeroport pentru perioada 1 aprilie – 31 decembrie 2011, in vederea impulsionarii circulatiei turistice.
Majoritatea curselor aeriene cu scop turistic (charter) dar si curselor regulate spre Grecia, dinspre Romania, sunt catre destinatii precum Rhodos, Creta, Skiathos, Zakynthos, Corfu, Thessaloniki etc.
mai multe stiri turism din Grecia gasiti aiciTargul de turism de la Londra si-a deschis portile
Poze targul de turism Londra noiembrie 2009

ABU DABI TOURISM FAIR LONDON ASIA TOURISM LONDON

AUSTRIA TOURISM FAIR LONDON

COSTA RICA TOURISM FAIR LONDON CROATIA TOURISM FAIR LONDON

DUBAI TOURISM FAIR LONDON GRECIA TORUSIM FAIR LONDON
Pentru mai multe poze apasati aici
Luni, 9 noiembrie 2009 s-a deschis la Centrul Expozitional ExCel din Londra cea de a 30-a editie a World Travel Market. Acesta este cel mai mare targ de turism din lume, dedicat exclusiv profesionistilor in domeniu, transmite Roman in UK preluat de Romanian Global News.La deschiderea oficiala au fost prezente numeroase personalitati, intre care si primarul Londrei, Boris Johnson. In ziua deschiderii oficiale a World Travel Market, ambasadorul roman, ES Ion Jinga a vizitat pavilionul Romaniei. La acest targ de turism Romania este reprezentata de 32 de companii turistice romanesti: agentii, touroperatori, hoteluri si companii de transport aerian.

Dl. Sorin Munteanu, secretar de stat, a condus delegatia Ministerului Turismului din care a facut parte si dna Carmen Moraru, director general al Directiei Generale Marketing si Relatii Internationale.
World Travel Market este deschis vizitatorilor in perioada 9-12 noiembrie 2009.

Sursa:
www.rgnpress.ro
Data publicarii: 10 noiembrie 2009  ora 18:51
Reuniunea ministrului Culturii si Turismului cu reprezentanti ai SETE, birourile de asociere

Marti, 3 noiembrie 2009 Ministrul Culturii si Turismului, domnul Pavlos Geroulanos si adjunctul acestuia doamna Antzela Gerekou au vizitat birourile asociatiei SETE. Consiliul guvernatorilor ligii si presedintii de asociatiilor - membrii SETE, dl ministru si adjunctul sau au discutat despre urgenta abordarii problemelor din turism, precum si despre fiecare succes in indeplinirea sarcinilor noi. A urmat un schimb de opinii si au convenit sa stabileasca un cadru de cooperare pentru a elabora impreuna conducerea strategica a operatiunilor de teren si pentru a coordona cu ministerele de resort si diverse parti interesate.Sursa: www.sete.gr
Data publicarii : 4 noiembrie 2009

Antalya si Creta, destinatiile preferate de romani

Anul acesta romanii au preferat sa isi petreaca vacantele in Antalya si in Creta, spre deosebire de anul trecut, cand destinatiile alese de turistii romani pentru concediu au fost Spania, Cipru si Egipt.
Peste 3000 romani au vizitat Antalya, iar in Creta au fost mai mult de 2000 turisti anul acesta, cu 25% mai multi fata de 2008, scrie Cotidianul.

"In acest an, numarul turistilor romani care si-au petrecut vacantele in strainatate se situeaza undeva in jurul cifrei de 1,1 milioane, in timp ce anul trecut cei care au ales sa mearga in concediu in afara tarii insumau aproximativ 1,5 milioane", a spus Traian Badulescu, purtator de cuvant al Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism din Romania.

Potrivit lui Badulescu, destinatiile in care romanii nu au mai fost in numar mare sunt Cipru, Egipt, Tunisia si Spania.

Sursa: www.bloombiz.ro
Data publicarii: 14 octombrie 2009
Pavlos Geroulanos noul ministru al Culturii si Turismului

Ministerul Turismului a fost absorbit in cadrul Ministerului Culturii, care a fost redenumit Ministerul Culturii si Turismului, acest lucru a fost decis de primul-ministru George Papandreou. Ministrul desemnat este un colaborator apropiat al primului ministru, Pavlos Geroulanos si de secretarul Antzela Gerekou.

PAVLOS GEROULANOSNoul ministru

Pavlos Geroulanos nascut la Atena, in 1966. El a studiat istoria la Williams College. In 1994, a absolvit cursurile postuniversitare de la Departamentul de Administratie Publica de la Universitatea Harvard si Departamentul de Business Administration, Universitatea din MIT.
Inainte si in timpul studiilor sale el a lucrat ca Director Financiar pentru Corporation fotoelectron, si bancile Alpha Finance si Barclays. Nu a fost coleg cu Grevile Jänner, membru al Partidului Muncii din Marea Britanie, in timpul campaniei electorale. El a fost un membru fondator al Resurselor Elene Institute din SUA.
La intoarcerea in Grecia, el a lucrat in ferma Kefalonia ca director financiar si sef al planului de reorganizare a companiei, 1994 - 1998. Intre 1999 - 2004 el a fost succesiv, ministru de externe speciale, asistent in organizarea si coordonarea grecilor in strainatate. Din 2004 pana in anul 2006 a fost director pentru personalul de administrare in cadrul companiei Egon Zehnger International.
In ianuarie 2006 a fost director al Biroului Politic al presedintelui PASOK la Congresul al-8-lea. Din martie 2008 este secretar al sectorului de comunicatii. El vorbeste engleza si franceza. El este casatorit si are doi copii.


ANTZELA GEREKOUNoua adjuncta
Antzela Gerekou nascuta la data de 15 aprilie 1959 in Corfu. Ea este casatorita cu Tolis Voskopoulos si are o fiica.
A studiat la Scoala de Arhitectura, Universitatea din Roma si a organizat seminarii de Psihologie si Sociologie, Londra, Academia de Studii Theater. Ea a studiat de asemenea jurnalism, la atelierul lui ERT si ateliere de teatru Estia.
A lucrat ca arhitect in cadrul Ministerului, pentru proiecte specifice, pentru a regenera zonele defavorizate din Atena si a produs numeroase studii de arhitectura in regiunea din Corfu.
In plus, a studiat cu un grup al regizorului italian Federico Fellini. In productia Ellinovretanniki a jucat in "Fata de Mani", prezentat la Festivalul de Film de la Cannes. A fost implicata in film, televiziune si teatru si a lucrat cu multi regizori greci.
A fost un membru cheie al Miscarii culturale Ionice, care a fost scopul reinnoirii teatrului Ionic in perioada 1987 - 1988, care a implicat un numar mare de personalitati politice si artistice din Insulele Ionice. In mod voluntar participa la initiative sociale asupra mediului si a tinerilor.
Vorbeste italiana, engleza si franceza.


Incendiile de la portile Atenei au fost izolate

Incendiile care au izbucnit la sfarsitul saptamanii trecute la nord-est de Atena au fost izolate ieri noapte, dupa ce au devastat aproape 20.000 de hectare, dar focul continua sa provoace pagube in alte regiuni din Grecia, relateaza NewsIn.

"Situatia s-a ameliorat treptat, nu mai exista niciun focar activ in regiunea Ateneu", au spus pompierii.

Fortele de lupta antiincendiu "raman in zona, pentru ca incendiul sa nu izbucneasca din nou".

Aparate ale fortelor aeriene pentru stingerea incendiilor au fost trimise marti dimineata in regiunea muntelui Kithaironas, la circa 70 de kilometri vest de Atena, unde incendiile continua, dar nu ameninta locuinte.

Mai mult de 500 de pompieri si mijloace aeriene trimise de Franta, Italia, Austria, Cipru, Spania si Turcia au luptat impotriva incendiilor din regiunea Atenei. Ele au fost cele mai grave de la cele din vara lui 2007, soldate cu 77 de morti si care au distrus mai mult de 250.000 de hectare.

Sursa: ROL.ro
Data publicarii: 25 august 2009  


Grecia a interzis oficial fumatul in locurile publice

Fumatul in locurile publice este interzis oficial in Grecia incepand de azi, dupa intrarea in vigoare a unei noi legi in acest sens, mai stricta decat cele doua anterioare, adoptate in 2002 si 2003, care nu au avut aproape niciun efect, transmite NewsIn.
Prin completarea reglementarilor anterioare, care erau axate pe crearea unor spatii speciale pentru fumatori, legea prevede interdictia totala a fumatului in spitale, institutii scolare, mijloace de transport si in orice spatiu public.

Totusi, potrivit unui amendament adoptat pe ultima suta de metri, companiile sau administratiile cu peste 50 de angajati pot amenaja un spatiu pentru fumatori, pe baza unui acord intre conducere si personal.
In plus, interdictia nu este totala in cafenele, baruri sau taverne cu suprafete mai mari de 70 de metri patrati, care pot, la randul lor, crea un spatiu pentru fumatori separat complet de sala principala. In schimb, cele cu suprafete mai mici de 70 de metri patrati vor alege sa fie exclusiv pentru fumatori sau sa interzica total fumatul.

A doua tara producatoare de tutun din Europa, Grecia, unde 42% din populatie este fumatoare, inregistreaza anual 20.000 de decese din cauza fumatului, potrivit ministrului sanatatii Dimitris Avramopoulos. El a precizat ca noile masuri vor viza in primul rand protejarea sanatatii publice.
Dupa ce legile precedente, adoptate in 2002 si 2003, nu au avut aproape niciun efect, ministrul a insistat pentru respectarea noii legi, ale carei decrete de aplicare au fost publicate marti seara.
In plus, Grecia va interzice din luna septembrie orice publicitate la companiile de tutun pe strada.

Diana Maria Spranceana
Sursa: ROL.ro
Data publicarii: 1 iulie 2009


Oferte speciale cazare Grecia rezervari: 0723 409 830/ office@camitravel.com

autocar litoral Grecia 2019
esti ghid de turism? inscrie-te acum!
oferte litoral 2019 Bulgaria, oferte litoral 2019 Bulgaria
litoral Grecia
Restaurante cu specific grecesc in Bucuresti:
1.Greek Fish Tavern (Strada Smardan nr.7)
2.Taverna Adonis. Descopera un colt de Grecia la tine in cartier! langa Plaza Romania
www.taverna-adonis.ro Rezervari: 0766 887 893, 0722 238 752

de vazut- fotografii Grecia

Circulatie turistica in Grecia
2010 - au fost 16,5 milioane de turisti
2011 - au fost 15,5 milioane de turisti
(din care 300.000/ an sunt din Romania)
2012 au fost 15,5 mil de turisti in Grecia
2013 au fost 18,5 mil de turisti ;
sursa aici si aici
2014 au fost 20 mil de turisti


Rezervari: +40 745 151 424
Doar in Eforie gasesti cazare ieftina ca in Mamaia

 

top of page


Like Facebook: InfoTravelItalia | InfoTravelRomania| InfoTravelGrecia | InfoTravelBulgaria | InfoTravelTurcia | InfoTravelUngaria | InfoTravelMalta | InfoTravelSpania | InfoTravelAustria

InfoTravelRomania InfoTravelGrecia InfoTravelBulgaria InfoTravelUngaria InfoTraveRomania Blog
totul despre Italia InfoTravelSpania InfoTravelAustria InfoTravelMalta.ro vacante exotice InfoTraveRomania .com
oferte vacante Grecia  
© 2019 All Right Reserved. "InfoTravelGrecia" is a registered trademark |